Drónvizsga, ahogy korábban soha

Gyakorlat minőségi eszközökkel & Elmélet profiktól

Földmérés

Legyél te is drónpilóta – drónvizsga hatékonyan, gyorsan

A drónok messze nem csak egy izgalmas hobbit jelentenek – a csúcstechnológiát képviselő úgynevezett ipari drónok a modern gazdaság egyre fontosabb szereplőivé válnak. Foglalj te is teret magadnak ezen az ígéretes piacon, és szerezz drónpilóta képesítést!

drónvizsga

Sokszínű dróntanfolyamok

Népszerűek a permetező, a mezőgazdasági/ipari, a „monitoring”, a területmérő vagy éppen a 3D modellezést végző drónokkal foglalkozó képzések. Sőt: ha Önt nem pusztán a drónok kezelése érdekli, hanem inkább foglalkozna az eszköz által készített képek feldolgozásával és kiértékelésével (pl. fotogrammetriai szoftverekkel), akkor ezirányú szakértői kurzusok közül is választhat. A „monitoring” drónok hatékony segítséget nyújtanak azon gazdák számára, akik szeretnének precíziós gazdálkodásra váltani. A precíziós gazdálkodás lényege az anyag- és költséghatékonyság, de ennek megvalósításához centiméterről centiméterre ismerni kell a terepet. És a drónok épp ezt képesek nyújtani. Mezőgazdaságban és ipari területek feltérképezésekor is előszeretettel használnak földmérő drónokat, a 3D-s drónok pedig főleg az ipar bizonyos területein, például az építőiparban kezdenek előretörni. Segítségükkel egyszerűbben és olcsóbban oldhatók meg bizonyos mérési, valamint előkészítési és ellenőrző feladatok.

mezőgazdasági drón pályázat

Milyen tárgykörökben lehet drónvizsgát tenni?

Ahogy a jogosítványok esetében, itt is több szinten lehet vizsgát tenni. A képzőhely kiválasztásánál érdemes arra figyelni, hogy a frissen végzett drónpilóta nemzetközileg elismert oklevélhez juthasson. A foglalkozások során a résztvevők ideális esetben testközelből is megismerik az adott szakterület legnépszerűbb eszközeit, így már a tanulás alatt eldönthetik, hogy számukra melyik lenne az ideális választás. Akár még szimuláción is részt vehetnek. A gyakorlati ismeretek mellett az elméleti háttér sem hanyagolható el: a résztvevők például megismerik az eszközök kezelését érintő legfontosabb jogszabályokat, légtérhasználati ismereteket, a drónok felépítését, illetve az egyes területekhez kapcsolódó speciális ismereteket is. Például a tananyag része a 3D modellezés esetén számos fotogrammetriai és térinformatikai szoftver működése vagy a permetező szoftvereknél a növényvédelem. A „monitoring” drónokkal foglalkozó képzésen a leendő pilóták megismerik a multispektrális kamerák működését, a kapott képek kiértékelésének lehetőségeit, illetve bizonyos növény- és talajállapotokat. A területmérő eszközök kapcsán pedig megtanulják használni többek közt az adatfeldolgozó szoftvereket, az agrártámogatáshoz szükséges jegyzőkönyv elkészítésének módját, az RTK-t, illetve GPS-ismereteket is szereznek.

 

A képzések időtartama és költségei a típusuktól függően változnak, de általánosságban elmondható, hogy néhány nap alatt és maximum pár százezer forintból elvégezhetők.

További információért vedd fel velünk a kapcsolatot!

Jelentkeznél tanfolyamra? Te is szívesen tennél sikeres drónvizsgát? Segítünk, írj nekünk bátran!

TOP