Drónnal fejlesztenéd a gazdaságod?

Mutatjuk az aktuális vissza nem térítendő pályázatot.

Földmérés

VP2-4.1.8-21
Jelenleg a mezőgazdasági drón pályázat útján is beszerezhető.

Pályázat benyújtási határidő:

2021. november 19.

    napórapercmsp0
  • 0
  • 0
  • 0

A mezőgazdaság digitális átállását segítő pályázat

A pályázat alapvető célja, hogy a precíziós gazdálkodás előnyei minél több mezőgazdaság és kertészeti vállalkozás számára elérhetővé váljanak Magyarországon. Ennek a gazdálkodási formának a kulcsa, a magas szintű navigáció és az RTK pontos munkavégzés, amit a fölmérések.hu által forgalmazott mezőgazdasági drónok is biztosítanak.

A magyar mezőgazdasági vállalkozások fejlesztésére kihirdetett támogatás elnyerésével lehetőség nyílik modernizálni a már meglévő gazdaságokat, valamint arra, hogy a fiatal belépők is felvegyék az iramot a konkurens mezőgazdasági és kertészeti cégekkel. A pályázat beruházásaival növekedhet a magyar mezőgazdasági üzletek versenyképessége. A drónok Európa szerte egyre elterjedtebbek, közöttük, a mezőgazdasági típusokra jellemző, hogy 5 cm alatti abszolút pontosságú munkavégzésre alkalmasak, így előnyeikkel fejlesztik és támogatják a gazdaságok növekedését. Ebbe a fejlődésbe érdemes és ajánlott bekapcsolódni, amelynek módjához nagy könnyebbséget nyújt a meghirdetett pályázat, ahol a támogatott projektek keretein belül elszámolhatóak önjáró permetezőgépek, drónok és adatelemzéshez szükséges eszközök is.

A földmérések.hu-nál elhivatottan dolgozunk azon,  hogy a drónok elérhetővé váljanak a magyarországi gazdák számára is.

Nap mint nap tapasztaljuk, mennyi időt és károkozást spórol meg a gazdáknak az új technológia. A drónokkal a legsarkalatosabb mezőgazdasági folyamatok is kiválthatóak, a talaj és növény állapotfelméréstől kezdve egészen a földmérésen át a foltkezelési és permetezési eljárásokig. A drón alkalmazása nagyobb pontosságot, időhatékonyságot és taposási kárcsökkenést eredményez.

Ha te is elhivatott vagy a gazdaságod fejlesztése és innovatívabb gépek beszerzésére iránt, akkor írj nekünk, és segítünk a pályázaton való részvételben, és a számodra megfelelő drón kiválasztásában.

mezőgazdasági drón pályázat

Keretösszeg és eloszlás

A pályázat a meghirdetésekor fennálló 100 milliárdos keretösszeggel áll a vállalkozó gazdák részére, és várhatóan közel 2000 projekt válik támogatottá, így jó nyerési esélyekkel indulhatnak a pályázók.

A keretösszeg megoszlik a már meglévő gazdaságok fellendítése, és az ágazatba való fiatal termelők belépésének segítése között, így mindkét céllal pályázók közül biztosan kerülnek majd ki nyertesek.

A mezőgazdasági drón pályázat segítségével való beszerzése, jócskán kíméli a gazdák fejlesztésre szánt költségeit: A támogatás projektenként 5 millió Ft-tól 250 millióig terjedhet. Fontos, hogy a pályázat utófinanszírozású, de igénybe vehető előleg - ami a megítélt támogatás 50%-a.

A pályázatra jelentkezők körébe olyan mezőgazdasági termelők tartozhatnak, akik egy lezárt évre minimum 6000 euró STÉ üzemméretet és 50%-os mezőgazdasági tevékenyből jövő árbevételt tudnak igazolni.

A keretösszegből az eszközökön túl, kötelezően kell igénybe venni az összköltség 7%-ának mértékéig a precíziós gazdálkodást támogató szolgáltatásokat.

A pályázáshoz árajánlatot szükséges benyújtani a beszerzendő eszközökről. Ha ebben kérnéd a segítségünket, állunk rendelkezésedre, személyre szabott ajánlatunkkal.

Miért jó választás a mezőgazdasági drón beszerzése?

A drónok már ma is megannyi mezőgazdasági folyamat hatékony kiváltását teszik lehetővé, és évről évre nagyobb teret foglalnak a gazdaságokban.

Többek között:

Területek Képesek nehezen megközelíthető helyek elérésére. Rugalmasabbá teszik a munkaidőt. Csökkentik a taposási károkat.

Területek A permetszer kiszórását precízebben végzik, így kevesebb mennyiséggel is elérhető ugyanaz a növényvédelem.

Területek A foltkezelési eljárásoknál képes pontosan berepülni és kezelni az adott területet.

Területek A drónok a fejlett és rendkívül pontos GPS, RTK technológiájukkal tökéletes kiegészítői a precíziós folyamatoknak.

Mivel a beszerezhető eszközök közös kritériuma, hogy az helyspecifikus és precíziós munkavégzésre alkalmas legyen, nem meglepő, hogy a kiírás egyik pontja kifejezetten a magas szintű precíziós gazdálkodáshoz immár elengedhetetlen drónok és szenzorok beszerzésére vonatkozik.

Ezen a ponton belül a pályázati összegből beszerezhetőek a digitális átállás segíthető, precíziós munkavégzésre/permetezésre alkalmas eszközök. Beszerzésük hosszú évekre megtérülő befektetésnek számít. A további támogatott eszközök között megtalálható a táblagép és laptop vagy asztali számítógép beszerzésének lehetősége, ami a drónnal való munkavégzést is nagyban képes megkönnyíteni.

mezőgazdasági drón pályázat

További információért vedd fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben szeretnél részt venni a pályázaton,
és mezőgazdasági drónnal bővíteni eszközparkodat írj üzenetet segítünk a részletekben.

TOP